You are currently viewing Доброто и „Походът на книгите“

Доброто и „Походът на книгите“

На 09.04.2024 година в ПГСС „Царица Йоанна“ се състоя среща по ПРОЕКТ:+№+ 2023-1-BG01-KA122-SCH-000115058 „Бъдеще за всички“ („ЕРАЗЪМ+“). Десислава Дойкова, Мария Райчева и Любомира Петрова ангажираха присъстващите гимназисти с послания за доброто от света на книгите. По този начин училището ни се включва и в „Походът на книгите“ – кампания за насърчаване на детското четене, която се провежда в периода 02.04.2024 г. – 23.04.2024 година.

По време на срещата прозвучаха стихове на Петя Дубарова и Недялко Йорданов, представени от Даря Панчева и Димитър Стоянов. Гимназистите бяха мотивирани да анализират творбите „Гераците“, „Серафим“ и „Песента на колелетата“ и да споделят при следваща среща тезата си за добрия човек.

Учениците се запознаха с филм от далечната 1965 година. „Маргаритка“ на режисьора Тодор Динов грабна вниманието със своята символика. Анимационният филм провокира въображението на младите хора и те заявиха позицията си по темата, свързана с добротата в ежедневното ни общуване и начините за справяне с конфликтни ситуации. Отново бяха споделени лични истории.

Ние вярваме, че четящият човек създава доброта.

Срещите ни продължават.