You are currently viewing Събития, посветени на РЕГИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Събития, посветени на РЕГИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Събития, посветени на РЕГИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Регионалната седмица на четенето бе наситена със събития в гимназията. Какво свързва Евтим Евтимов, Павел Матев, Петко Славейков, Робърт Бърнс, Джани Родари, Сумако Фукао, Петър Андасаров?… С какво впечатлиха младите хора от училището? Ще разберете съвсем скоро, ако ни следвате. Празникът наближава!

В навечерието на Първи ноември ученици и учители от ПГСС „Царица Йоанна“ – град Пазарджик, се преклониха пред славното дело на нашите просветители и революционери. Събитието, посветено на Деня на народните будители, ангажира не само учителите по история и цивилизации и български език и литература. Гимназисти от различни класове представиха одата „Бенковски“ от Иван Вазов. През 2023 година се навършват 180 години от рождението на Георги Бенковски. Акцент бе поставен върху неговата биография. Припомнени бяха откъси от труда на З. Стоянов за делото на бунтовника и гибелта му.

В периода 24.10.2023 г.-31.10.2023 г. се отбелязва и Глобалната седмица за медийна и информационна грамотност. Обявена е за такава от ООН. Фалшивите новини и кибертормозът бяха акцент в сбирката на ученици и учители, посветена на инициативата.

Продължава работата във връзка с юбилейния вестник на гимназията.

Напомняме, че в училището ни са актуални два конкурса – за есе и снимка, свързани с юбилея на 13 ноември. Бъдете активни, уважаеми ученици!