You are currently viewing 9 май в ПГСС „Царица Йоанна“
Ден на самоуправлението

9 май в ПГСС „Царица Йоанна“

Денят на Европа бе отбелязан с поучителна игра от учениците и учителите от ПГСС „Царица Йоанна“. Г-жа Красимира Вачева представи кратка беседа и провокира присъстващите с разнообразни въпроси за Европейския съюз. Забавната география, свързана с различни европейски държави, със столиците и езика им, грабна вниманието на гимназистите. Учениците от клуб „Пътешественик в родния край“ бяха подготвили специално табло за 9 май. Срещата завърши с химна на Европа.

Днес няколко ученици с голямо вълнение заеха различни длъжности в гимназията си. Обичайните роли се смениха. Така директорът на ПГСС „Царица Йоанна“ за днес – Стоян Куртев от 10. В клас, психологът – Богомил Мечов от 11. Б клас, счетоводителят – Димитър Стоянов от 10. Б клас, учителят по теория и практика на професията – Атанас Костадинов от 9. А клас, секретарят – Силвия Рангелова от 9. Б клас, и главният дежурен – Марко Лилиев от 10. А клас, организираха важни срещи, създадоха заповеди, подписаха документи, извършиха проверка на присъстващите ученици и се включиха в отбелязването на Деня на Европа. Гимназистите разбраха, че е отговорно да ръководиш институция, че е важно да умееш да вдъхваш доверие със знания и умения, че възникналите проблемите могат да се решават бързо и прецизно с добър екип, желание и такт.

Ментори на учениците бяха инж. Георги Гатев, инж. Янка Симпличева, д-р Ирина Кръстева, г-жа Иванка Георгиева, г-жа Стефка Тричкова, г-жа Галина Ангелова и г-н Ангел Рупов.