You are currently viewing „Голямото е в малките ни дни“ – 125 години ПГСС „Царица Йоанна“

„Голямото е в малките ни дни“ – 125 години ПГСС „Царица Йоанна“

ПГСС,, Царица Йоанна“ е професионалното училище с най- дълголетна история в града ни. Годините будят уважение и размисъл. Достойно ли следваме традициите, обогатяваме ли ги, оставяме ли своите красиви и неповторими следи в летописната книга на гимназията ?

Днес, както и преди- ,,голямото е в малките ни дни“.

,,Голямото“ са нашите ценности- Любовта, Трудът, Добротата, Вярата, Надеждата… Те са вечни и осмислят ,,малките ни дни“- нелеките делници. Гимназията е променяла названието си, но не и своята мисия – да подготвя достойни хора, трудолюбиви българи, изпълнени с любов към земята, истински професионалисти- така необходими за развитието на земеделието и животновъдството в областта и страната, а също и в чужбина.

И макар днес да ни определят като едно от ,,трудните училища“, ние не се срамуваме и не се страхуваме. С воля и отдаденост се справяме с ежедневните предизвикателства и продължаваме напред с отговорност и любов. Тук, в ПГСС,, Царица Йоанна“, работят висококвалифицирани специалисти, хора с душа.

Ние сме винаги заедно- учители и ученици !

В ежедневието и на празник като 125- годишния юбилей.

Празничният спектакъл на 13 ноември отново събра, но на училищната сцена, директор, преподаватели и ученици, за да разкажем за пътуването живот в стихове- топло и искрено; да споделим мечтите си в песен; да се представим такива, каквито сме- естествени, искрени, посвоему красиви и неповторими.

Със слово и музика отговорихме на загадката какво свързва Евтим Евтимов, Павел Матев, Атанас Далчев, Ивайло Балабанов, Петко Р.Славейков, Робърт Бърнс, Александър Петров, Петър Андасаров, Джани Родари, Виолета Георгиева, Владимир Виденов. Това е сцената на ПГСС,, Царица Йоанна“.

И може да не сме най- добрите артисти, певци и танцьори, но творим с желание. Изкуството учи и възпитава, изгражда интересни и стойностни личности.

Затова изпълненията развълнуваха публиката и аплодисментите дълго не стихваха.

Благодарим на всички: участници, колеги, ръководство и служители на гимназията! Без вас днешният празник нямаше да е същият !

Благодарим още на:

– Представителен танцов състав ‚,Чавдар“ с ръководители Иван и Рени Андрови;

– Мажоретен състав,,Мистерия“ с ръководител Вергиния Нешева;

– Спортен клуб ,, Диамант“ с ръководител Любомира Попова;

– ОДК- гр. Пазарджик с директор Емилия Спасова;

– диджей Ники!

Вашето участие беше чест за нас!

Благодарим на очарователните Антония, Борислава и Ариел!

Благодарим за насърчението и вдъхновяващите пожелания на нашите уважаеми гости!

Довиждане! До следващия ни празник !