You are currently viewing Изпращане на абитуриентите на ПГСС „Царица Йоанна“, випуск 2021

Изпращане на абитуриентите на ПГСС „Царица Йоанна“, випуск 2021

На 14 май в ПГСС „Царица Йоанна“ се състоя вълнуващо тържество, посветено на абитуриентите. Училищният двор събра учители, ученици и гости. Класовете на г-н Димитър Шевченко, г-жа Спаселена Якимова и г-жа Ирина Кръстева се разделиха с вълнение с любимото училище. Момичетата и момчетата получиха знака на училището от инж. Янка Симпличева и г-жа Людмила Господинова – заместник-директори в гимназията. Инж. Георги Гатев – директор на ПГСС „Царица Йоанна“, сърдечно приветства абитуриентите. С обяснимо вълнение той ги поздрави за завършването на 12. клас. Пожела им да се справят успешно с предстоящите изпити, с всички житейски предизвикателства.

Инж. Гатев насърчи завършващите ученици и подчерта, че в гимназията те с грижа и последователност са получили знания и умения, необходими не само за професията, но и за живота. Директорът пожела на младите хора да са добри, честни, трудолюбиви, да ценят семействата и родината си. Инж. Гатев благодари на всички партньори на училището за всеотдайната подкрепа през годините. Йордан Янков – ученик от 12. а клас, се обърна към учителите от името на всички зрелостници. Абитуриентите спазиха традицията и връчиха на инж. Гатев стилна картина, която да напомня за поредния невероятен випуск, който е част от живота на ПГСС „Царица Йоанна“. Към небето полетяха пъстри балони, символизиращи надеждите на младите хора.

Думите за раздяла на осмокласника Димитър Стоянов от 8. б клас също трогнаха присъстващите. Зрелостниците преминаха с настроение под цветната арка – символ на младостта, надеждата, трудолюбието и красотата. Абитуриентите бяха изпратени по български обичай – с менче с вода за хубав късмет, със здравец, музика и обич. Водещите на тържеството – Радослав Цанков и Заприн Стоянов, поканиха присъстващите на весело българско хоро. В гимназията продължава работата по проектите „Европейска практика в земеделието за ПГСС“ и „Училище за родители“. През юни учители и ученици ще посетят Испания.

На добър час, скъпи абитуриенти от ПГСС „Царица Йоанна“!