You are currently viewing ,,Заедно ще тръгнем, дойде ли Гергьовден“

,,Заедно ще тръгнем, дойде ли Гергьовден“

Под този надслов премина Представителната изява на извънкласни, клубни и дейности с професионална практическа насоченост в ПГСС,,Царица Йоанна“.

Събитието уважиха г-жа Дора Дулчева-Величкова, Началник на РУО-Пазарджик,г-жа Гергана Колчакова-Директор на Регионалния център за приобщаващо образование, г-н Руков- кмет на

с. Црънча и собственик на ,,Агро Црънча“, г-н Спасов- кмет на Братаница и наш спонсор, партньори и работодатели, директори, учители и ученици от основни училища в региона.

В навечерието на един от най-светлите пролетни празници, празнуван и тачен от всички по нашите земи, учениците от ПГСС показаха уменията си като актьори на сцена и практическите си умения по изучаваните професии.

ПГСС е училище с уникален парк, собствени лозя и полигон за обучение на водачи на МПС, с конна база, а това са големи предимства.Всички тук имаме уважение и ценим земята, където се ражда хлябът.Затова и честваме Св.Георги, който в народните представи е покровител на нивите, стадата и растителността.Съхраняваме с любов традициите- венци и китки от пролетни цветя, набрани рано сутрин, благослов със светена вода, гергьовски люлки за радост и обич…

С чувство за отговорност и желание да станат истински професионалисти се отнасят учениците към изучаваните професии, насърчавани и подкрепяни от своите учители и от директора на гимназията-инж.Г.Гатев.Партньорите и работодателите бяха единодушни, че очакват възпитаниците на ПГСС като добре подготвени специалисти за модерно земеделие, но и в салони за красота.Професиите, изучавани в ПГСС,, Царица Йоанна“, осигуряват възможности за успешна реализация не само в нашия регион, но в цялата страна и в Европейския съюз.

Емоциите от празника завладяха и гости, и домакини , избухнаха в бурни аплодисменти и, разбира се, в кръшно българско хоро .