You are currently viewing Литературно четене, посветено на виното и любовта, се състоя в ПГСС „Царица Йоанна“

Литературно четене, посветено на виното и любовта, се състоя в ПГСС „Царица Йоанна“

В навечерието на празника Трифон Зарезан в гимназията ни се състоя литературно четене. Присъстваха д-р Ирина Кръстева – заместник-директор в гимназията, колеги от ПГСС „Царица Йоанна“. Госпожа Райна Фърцова – учител по български език и литература, въведе гости и участници в красивия свят на виното и любовта. Под съпровода на китара бяха представени шедьоври на лириката. Повечето от присъстващите прочетоха свои любими творби от П. Яворов, Е. Евтимов, Д. Дамянов, А. Каменова, Р. Мирославова… Литературната проява е поредната в училището, която насърчава четенето сред младите хора.

Събитието бе обвързано и с успението на Константин-Кирил Философ, което отбелязваме на 14 февруари. През следващата седмица предстоят интересни събития, ангажирани с професионалния празник на училището – Трифон Зарезан.

Продължена бе инициатива, започната по време на Деня на четенето – създаване на тематично стихотворение. Включиха се почти всички присъстващи и се роди творба, която спечели аплодисменти.

Литературното четене завърши със спонтанното изпълнение на песента „Аз искам“, която е любимата на учениците и учителите от гимназията.