You are currently viewing Изпращане на абитуриентите в ПГСС „Царица Йоанна“

Изпращане на абитуриентите в ПГСС „Царица Йоанна“

В ПГСС „Царица Йоанна“ се състоя тържество, посветено на най-значимите днес от голямото ни училищно семейство – зрелостниците. Училищният двор събра младостта, красотата, устрема и благодарността. Класовете на г-жа Мария Райчева, г-жа Красимира Вачева и г-жа Петя Генова се разделиха с вълнение с обичаната гимназия.

Инж. Георги Гатев – директор на ПГСС „Царица Йоанна“, отправи насърчителни думи към младите хора, за които най-хубавото предстои. Пожела им да обичат, да вярват, да не губят надежда, да не знаят предели, да градят честно и множат успехите. Напомни на завършващите 12. клас, че е достойно да умеят да благодарят, да са лоялни и добронамерени, да защитават името на училището си и да работят всеотдайно за бъдещето – своето и на България. Господин Гатев бе подготвил мила изненада за завършващите – сувенир и торта. Те получиха и знака на своята гимназия.

От името на всички зрелостници Шико Анастасов – ученик от XII А клас, поднесе своята благодарност към учителите. Осмокласниците пожелаха на най-големите от училището си здраве и успехи. Абитуриентите спазиха вълнуващата традиция и поднесоха на учителите си красива картина, която да напомня за младите хора, завършващи днес.

Зрелостниците преминаха под цветната арка, символизираща техния нов живот извън училищния праг. Абитуриентите бяха изпратени по български обичай – с хляб, мед и сол, с вода и здравец за хубав късмет.

Празникът, който съвпадна с Международния ден на светлината, а в това мнозина откриха хубав знак, завърши с много обещания за срещи, с прегръдки и весело хоро.

Слънчеви пътеки, скъпи абитуриенти от ПГСС „Царица Йоанна“!