You are currently viewing Празникът на нашите абитуриенти

Празникът на нашите абитуриенти

   На 13 май 2022 година в ПГСС „Царица Йоанна“ се състоя тържество, посветено на младостта, красотата и надеждата. Училищният двор събра учители, ученици и гости. Класовете на г-жа Росица Пеева, г-н Стоян Костадинов и г-н Димитър Арабов се разделиха емоционално с любимото училище. Момичетата и момчетата получиха знака на гимназията от заместник-директора – инж. Янка Симпличева. Д-р Ирина Кръстева – старши учител в гимназията, отправи своето сърдечно послание към абитуриентите от името на ръководството. Пожела им да не губят вяра, да не си поставят граници, да мечтаят смело и сбъдват с чест. Подчерта в словото си, че младите хора трябва да умеят да благодарят, да раздават добро и да се учат търпеливо, да защитават името на училището си достойно и да работят всеотдайно за бъдещето на своята родина.

   От името на всички зрелостници Николай Запрянов  – ученик от XII В клас, се обърна с думи на признателност и обич към учителите. Абитуриентите спазиха красива традиция и връчиха на д-р Кръстева стилна картина, която да напомня за поредния запомнящ се випуск, който е част от задружното семейство на ПГСС „Царица Йоанна“.

   Зрелостниците преминаха с настроение под цветната арка – символ на младостта, надеждата, трудолюбието и красотата. Към небето полетяха пъстри балони, конфети развеселиха присъстващите. Абитуриентите бяха изпратени по български обичай – с хляб и мед от щедрата ни земя, с менче с вода за хубав късмет, със здравец и обяснима тъга. Водещите на тържеството – Димитър Стоянов и Мерием Гьорер, поканиха всички да се хванат на хорото.

   Попътен вятър, скъпи абитуриенти от ПГСС „Царица Йоанна“!